Skip to content
Over Theo Wildeboer

Interim-management

U kunt mij vragen als interim-bestuurder of waarnemend directeur van een grote school. Door jarenlange ervaring, ook als scholenauditor, ben ik eveneens een goede gesprekspartner van de onderwijsinspectie.

Aangenaam, drs. Theo Wildeboer

Ik ben afgestudeerd onderwijskundige en senior onderwijsadviseur. Als interimmer deins ik niet terug voor ‘gedoe’. Dat wil niet zeggen dat ik meteen de oplossing heb, maar wél dat deze er gaat komen. Dat bereik ik met inhoudelijke kennis, het vermogen om een team of directeurengroep op sleeptouw te nemen, het gesprek op gang te brengen en vertrouwen te herstellen. Daarnaast prijzen anderen mij om het zakelijk organiseren/aansturen van processen en de vaardigheid om mensen in hun kracht te zetten. Ook in tijden dat de onderwijs- of leskwaliteit zwaar onder druk staat.

Misschien kent u mij wel

In de afgelopen jaren werkte ik met vele leerkrachten, directeuren en schoolbesturen uit het basis- en speciaal (voortgezet) onderwijs. Scholen met het predicaat ‘zeer zwak’ of ‘onvoldoende’ zette ik samen met het team weer op de rails. Bij velen van hen bracht ik de methodiek de 4 sleutels voor een effectieve les in de praktijk. Wellicht heeft u mijn boek Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden wel gelezen, of heeft u mijn podcast over onderwijs al eens beluisterd. Zegt bovenstaande u niets? Geeft niets, ik kom graag bij u langs om eens kennis te maken.

CV van Theo Wildeboer

Theo Wildeboer is beschikbaar als interim-directeur of bestuurder.

Expert in primair onderwijs

Mijn hart ligt bij het primair onderwijs. Ik heb veel ervaring met diverse soorten scholen, van speciaal onderwijs tot regulier onderwijs en van scholengemeenschappen tot kleine scholen. Overal waar ik ben vind ik mijn weg, zowel op menselijk, inhoudelijk als zakelijk vlak. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met de dynamiek en de situatie van uw school(bestuur).
“De oplossing ligt vaak in planmatig en vasthoudend verbeteren van de onderwijskwaliteit. ‘Besturen in vertrouwen’ is voor mij hierin bepalend, want de professional weet hoe hij het spel moet spelen.”